Ook wereldkampioen fotogeniek vallen: Julian Alaphilippe laat zelfs vallen er mooi uitzien

Hij blijft natuurlijk liever op de been, maar als-ie valt is het wel met stijl..

julian alaphilippe
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

Dat was zaterdag even schrikken in de Strade Bianche toen we Julian Alaphilippe zo over de kop zagen vliegen en in het skoekeloen belanden op een gravelstrook zo'n 100 kilometer van de streep. De wind - hoe bizar het er ook uitzag, het was alleen de wind - kreeg vat op de lichte carbonfietsen en de chaos was niet te overzien.

Onder andere Tiesj Benoot moest opgeven, maar Julian Alaphilippe kon 'gewoon' door. Na afloop van de koers bleken er verschillende fotografen te zijn die het moment op de gevoelige plaat hadden gelegd. De Belg Tim De Waele was er één van zijn foto ziet er spectaculair uit.

De mensen van de podcast De Rode Lantaarn zagen die foto waarschijnlijk ook en bedachten zich dat Alaphilippe al twee keer eerder op een zeer fotogenieke manier tegen het asfalt - of tegen de rotswand - ging.

In de Tour van 2016 kreeg de wind tijdens een tijdrit ook vat op z'n fiets en werd hij tegen een rotswand geblazen. In de Ronde van Vlaanderen van 2020 kwam hij in botsing met een motor.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers. De klassiekergids met alle relevante informatie over de voorjaarsklassiekers ligt nu in de winkel of kun je bestellen via tijdschriftenland.