Video | Windvlaag (of helikopter) teistert peloton: Julian Alaphilippe vliegt over de kop in Strade Bianche

Door moeder natuur of toch een helikopter? Hoe dan ook, de gevolgen waren er: hieronder zie je hoe Alaphilippe zo over de kop vliegt!

julian alaphilippe

De plaatjes uit Toscane van de witte wegen in de Strade Bianche zien er fantastisch uit, maar als er een windvlaag - of was het een helikopter die voor de wind zorgde? - overheen waait, wordt het opeens ook heel gevaarlijk.

Julian Alaphilippe kan er over meepraten, want met nog zo'n honderd kilometer te gaan lukte het hem in eerste instantie met veel evenwichtskunst en een schoen uit de pedalen overeind te blijven.

Maar daarna werd een renner van Alpecin-Fenix ook gegrepen door de windvlaag. Er was geen redden meer aan voor Alaphilippe: hij over de kop, zo het skoekeloen in. Na een nieuwe fiets gekregen te hebben, kon de wereldkampioen zijn weg vervolgen voor een achtervolging.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers. Onze klassiekergids ligt nu in de winkel en haal je bij de betere bladenzaak. De seizoengids kun je ook nog steeds bestellen via tijdschriftenland.