Van Aert zag af in helse en ijskoude rit: 'Topsport is niet altijd gezond'

Wout van Aert kon niet volgen toen Tadej Pogacar in de finale van de rit van vandaag een aanval plaatste. De Belg van Jumbo-Visma was echter wel tevreden, vertelt hij na afloop. "Het is geen schande om eraf gereden te worden door Tadej Pogacar."
Van Aert zag af in helse en ijskoude rit: 'Topsport is niet altijd gezond'

Of het nou sprinten, tijdrijden of klimmen is. Wout van Aert beheerst bijna alle facetten van de wielersport. Toch was een versnelling van Tadej Pogacar in de vijfde rit van de Tirreno-Adriatico te machtig. De eindzege kan hij dus ook vergeten, iets waar hij wel mee kan leven. "Ik was gestart met de gedachte om op z'n minst bij Pogacar te blijven en zelfs tijd terug te pakken", vertelt hij bij Sporza.

"Vandaag was het gewoon de wet van de sterkste en dan is het geen schande om eraf gereden te worden door hem", vervolgt hij. "Die achterstand zal ik uiteraard ook niet meer goedmaken. Pogacar was te sterk voor iedereen, maar voor de anderen moet ik hier niet onderdoen. Dat is fijn om vast te stellen."

Mathieu van der Poel

Het was ijskoud in Italië en dat was voor etappewinnaar Mathieu van der Poel reden om ten aanval te trekken. De Nederlands kampioen wilde daarmee op temperatuur blijven. "Mathieu zit elke week in de tent zo te bibberen na de cross", lacht Van Aert. "Ze zeggen altijd dat topsport niet gezond is. Van een dag zoals vandaag, daar word je zeker niet meteen beter van. Ik zal proberen hiervan te herstellen."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws