Ploegleider over solo Van der Poel: 'Hij was vergeten een ondershirtje aan te doen..'

Alpecin-Fenix-ploegleider Christoph Roodhooft vertelt over die toch wel historische zondag in de Tirreno en blikt vooruit op Milaan-Sanremo
mathieu van der poel

Hebben we één van de mooiste wielerdagen van de afgelopen decennia te danken aan een onoplettendheidje van Mathieu van der Poel? Dat is misschien wat al te cru gesteld, maar het heeft zeker meegespeeld, zo onthulde zijn ploegleider Christoph Roodhooft aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Want het was namelijk koud in het Italiaanse noodweer die dag en dat bewoog Van der Poel (zie hieronder) ertoe om maar wat harder te gaan rijden. "Hij was namelijk ook nog eens vergeten zijn ondershirtje aan te doen. Hij heeft echt kou geleden en was de dag erna echt slecht. Maar dat gold voor negentig procent van het peloton."

De aanval van zover was niet besproken met Roodhooft, maar die weet ook dat je Mathieu van der Poel niet in een keerslijf moet stoppen. "We hadden gezegd dat-ie moest wachten tot de slotronde. Maar ja, het is Mathieu hè... Boos kan ik niet zijn. Maar het was niet heel slim en het had zuiniger gekund. Aan de andere kant: ik heb heel veel berichten gehad na afloop. Zulke solo's beroeren mensen."

Voor zaterdag in Milaan-Sanremo wil Roodhooft uiteraard niet dat zijn poulain weer zo'n lange solo onderneemt, maar aanvallend koersen kan zeker. "Van mij hoeft hij niet te wachten tot de Poggio. Op z'n vroegst kan-ie al iets proberen op de Cipressa. Hij heeft de afgelopen weken nu wel bewezen dat hij met zo'n aanval de anderen onder druk kan zetten."

Laatste nieuws