Van Aert kijkt vol vertrouwen uit naar Sanremo: 'Verantwoordelijkheid nemen, maar niet de enige favoriet'

Als titelverdediger is Wout van Aert uiteraard favoriet voor Milaan-Sanremo vandaag. Hij kijkt vol vertrouwen vooruit naar de koers: "Ik vind het juist mooi dat de wedstrijd in een kwartier tijd helemaal ontploft."
Van Aert kijkt vol vertrouwen uit naar Sanremo: 'Verantwoordelijkheid nemen, maar niet de enige favoriet'

"Milaan-San Remo is een speciale koers", vertelt Van Aert op de website van zijn team Jumbo-Visma. "De lengte van het parkoers zorgt ervoor dat je niet zomaar al vroeg kunt ontsnappen. Sommige renners vinden dat misschien minder leuk dat er weinig gebeurt. Ik vind het juist mooi dat de wedstrijd in een kwartier tijd helemaal ontploft. Deze manier van koersen ligt mij wel. Ik heb laten zien in Strade en de Tirreno dat ik meekan in slotklimmen en dat ik een sterke eindsprint heb."

De Belg is niet de enige favoriet, met onder meer Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe aan de start is de concurrentie moordend. "Ik denk dat wij als ploeg onze verantwoordelijkheid moeten durven nemen, maar het is wel duidelijk dat ik niet de enige favoriet ben", zegt hij daarover. "We zijn niet van plan om heel de dag alleen op kop te rijden. Ik ben daarom wel benieuwd hoe andere ploegen de koers gaan oppakken."

Arthur van Dongen

Arthur van Dongen is vandaag ploegleider van dienst bij Jumbo-Visma. "Met Wout hebben we de winnaar van vorig jaar in de gelederen en een renner die in een uitstekende vorm verkeert", stelt hij. "Het doel is uiteraard weer om voor de winst te gaan. Hij is klaar om de rol als medefavoriet waar te maken en heeft alle kwaliteiten om de koers op verschillende manieren te winnen. Voor deze lange koers is het in eerste instantie belangrijk om zo fris mogelijk aan de finale te beginnen."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws