10 Zekerheden die iedere (amateur)wielrenner heeft in het leven

Dit is allemaal waar, toch?
wind tegen

1) De windzekerheid, deel 1

Als de weerapp windkracht 3 geeft, weet je zeker dat het eigenlijk windkracht 4 is - of sowieso niet voelt als 3.

2) De windzekerheid, deel 2

Als de wind draait tijdens je rit, weet je zeker dat dit in je nadeel zal zijn.

3) De bergzekerheid

Windzekerheid, deel 1 vertaald naar de bergen: als het profiel van de klim 9% zegt, weet je zeker dat het boven de 10% gaat (en zo kun je dus bij alle percentages wat optellen)

Beeld: iStock

4) De apenrotszekerheid

Als je fietsmaten zeggen dat ze een 'rustig rondje' willen rijden, weet je dat je zometeen met het schuim op bek vol gas over het asfalt dendert*.

*We weten niet zeker hoe dit er bij vrouwen aan toegaat...

5) De kommetjeszekerheid

Als de wind hard blaast, precies vanuit de juiste richting, en je een kommetjespoging onderneemt, weet je zeker dat je ergens op het segment een schoolklas, een peloton gevaarlijk appende pubers, een horde dove bejaarden of een loslopende hond tegenkomt.

6) De hondzekerheid

Over honden gesproken: als je langs een erf met een hond fietst, weet je zeker dat hij als een bezetene blaffend met je meerent en nog wilder blaffend gefrustreerd stopt bij het hek - als er geen hek is, wordt het een spannende aangelegenheid...

7) De belopmerkingzekerheid

Als je achter twee elektrisch aangedreven medemensen zit en keurig 'pardon' zegt, weet je zeker dat je in minstens de helft van de gevallen een cynische belopmerking krijgt bij het inhalen.

Beeld: iStock

8) De belzekerheid

Als je wel een bel hebt en die gebruikt omdat je twee elektrisch aangedreven medemensen wil inhalen, weet je zeker dat je in minstens de helft van de gevallen alsnog moet wachten/roepen omdat ze je geklingel niet meteeen horen.

9) De colazekerheid

Als er na een snikhete dag opde fiets een blikje cola in je handen belandt, weet je zeker dat-ie twee seconden later leeg is - en dat er op dat moment niets lekkerders is op de ganse planeet.

10) De je-krijgt-nooit-spijt-zekerheid (rijmt, dus is sowieso waar..)

Als je twijfelt om te gaan fietsen (omdat de bank lekker ligt, er ergens een grijs stukje lucht te zien is of wat voor idiote reden ook) maar uiteindelijk toch gaat, weet je dat je achteraf nooit, nooit, nooit spijt hebt*.

*Dit komt doordat fietsen nogal leuk is...

Laatste nieuws