'Parijs-Roubaix wordt uitgesteld naar najaar'

Vanwege de verslechterde situatie met betrekking tot de coronapandemie in het noorden van Frankrijk wordt Parijs-Roubaix uitgesteld naar het najaar. Volgens Le Parisien worden 24 en 31 oktober als mogelijke alternatieve datums aangeduid.

'Parijs-Roubaix wordt uitgesteld naar najaar'

Volgens de Franse krant zal Parijs-Roubaix dit jaar niet op 11 april kunnen plaatsvinden. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar als we de Fransen mogen geloven maakt de organisatie het nieuws vanmiddag bekend. Vanwege de epidemiologische situatie in het departement Hauts-de-France, zou het volgens lokale autoriteiten niet mogelijk zijn om een wielerwedstrijd te organiseren.

De argumenten die de ASO, organisator van de wedstrijd, aandroeg werden van tafel geveegd. Men droeg onder andere aan om een bubbel te vormen, start- en finishlocaties af te grendelen en het Bos van Wallers af te sluiten voor publiek. Bovendien droeg de ASO aan dat de uitzending van een wielerkoers 'goed voor het moreel van de Fransen zou zijn'.

Echter, sinds dinsdag hebben ontmoetingen tussen het ministerie van Sport en dat van Volksgezondheid geleid tot het besef dat de gezondheidssituatie zo ernstig is, dat het onredelijk is om een wielerkoers te organiseren. Overigens wil de organisatie niets van annuleren weten, maar opteren ze voor uitstel richting het eind van het seizoen. Oorspronkelijk zou het seizoen op 19 oktober sluiten, maar de UCI heeft al aangegeven dit te verlengen tot 31 oktober. Daardoor komen de zondagen 24 en 31 oktober in aanmerking om de Hel van het Noorden te organiseren.