Van Aert roept fans op om thuis te blijven: 'Alleen zo kunnen wij onze job doen'

De winnaar van Gent-Wevelgem kan moeilijk wennen aan wedstrijden zonder publiek, maar hij roept een ieder toch op om thuis te blijven.
Van Aert roept fans op om thuis te blijven: 'Alleen zo kunnen wij onze job doen'

De renners van BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo moesten vanaf de bank toezien hoe Wout van Aert won in Wevelgem. Omdat er bij beide ploegen een coronageval was geconstateerd, kregen ze een startverbod. Van Aert pleit daarom voor waakzaamheid. "Beide ploegen zijn ploegen met een heel sterke kern voor de klassiekers. Het kan op het laatste moment een koers doen veranderen", vertelt Van Aert tegen Het Nieuwsblad.

Zelf is hij ook alert: "Ik denk dat ik al meer dan een jaar niet buiten ben gekomen. Dat ga ik ook deze week niet doen natuurlijk. We worden ook vaak soms blootgesteld aan een gevaarlijke omgeving. Je kunt niet zeggen dat zo’n dag als vandaag heel veilig is. Het is gewoon afstand bewaren en je houden aan de basisregels."

Daarom roept hij toeschouwers op de koers thuis te bekijken. "Het voelt nog altijd vreemd aan dat er geen mensen zijn, vooral op de kasseistroken. Ik denk dat iedereen weet waarom het zo is", stelt hij en hij voegt daaraan toe dat hij bij vlagen nog veel publiek zag staan. "Ik denk niet dat alle mensen die ik onderweg tegenkwam langs het parkoers wonen. Ik begrijp het wel, maar ik hoop dat door de regels te volgen we toch nog onze job kunnen doen en de mensen thuis toch wat entertainment kunnen geven."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws