Grootse Van Baarle soleert naar zege in Dwars Door Vlaanderen: 'Dacht alleen 'karren maar, karren maar!'

Wat een nummer van Dylan van Baarle!
dylan van baarle

Wie dacht dat Nederland alleen Mathieu van der Poel als ijzer in het vuur heeft in het Vlaamse werk, kwam bedrogen uit vandaag. De Nederlands kampioen leek een offday te hebben, maar Dylan van Baarle nam zijn rol met verve waar. De Zuid-Hollander won op grootse wijze Dwars Door Vlaanderen.

De renner van INEOS rondde een solo van meer dan 50 kilometer van de meet af nadat hij op Berg ten Houte het hazenpad koos. Hij fietste een halve minuut bij elkaar en stond die niet meer af, terwijl een grote groep achtervolgers met allemaal kleppers toch echt wel z'n best daarvoor deed.

Van Baarle was uiteraard zeer in z'n nopjes met z'n eerste zege in een Vlaamse klassieker. "Deze is heel bijzonder voor me. M'n eerste semi-klassieker, waar ik in 2015 voor het eerst op het podium stond in een grote wedstrijd. Dat maakt het wel extra bijzonder."

Dat Van Baarle van zo ver aanviel was niet zomaar. "We rijden met de ploeg wat aanvallender dit jaar. Dat is veel leuker. Maar ik had wel gehoopt dat er wat mannen mee zouden komen of er nog een groepje bij me zou komen. Toen dat met 30 kilometer te gaan nog niet zo was, dacht ik alleen maar: karren maar, karren maar, karren maar", zei hij op z'n Haags.

Of hij nu zondag ook één van de grote favorieten is, wilde Van Baarle niet over zichzelf zeggen, maar: "Ik heb wel bewezen dat ik goed in vorm ben. En die ereplaatsen van de afgelopen jaren komen ook niet uit de lucht vallen."

Top 10 Dwars Door Vlaanderen

  • Dylan van Baarle

Laatste nieuws