Van Aert moest de rol lossen in de finale: 'Hier moet ik even van bekomen'

Wout van Aert kon zijn stempen niet drukken op de Ronde van Vlaanderen. Een versnelling van Mathieu van der Poel op de Oude Kwaremont werd de Belg van Jumbo-Visma teveel. Na afloop was er de teleurstelling en berusting.
Van Aert moest de rol lossen in de finale: 'Hier moet ik even van bekomen'

"Ik was niet goed genoeg en werd er gewoon afgereden", vertelde hij na afloop in de microfoon van Sporza over dat moment. "Vanaf tweede keer Kwaremont voelde ik dat ik geen overschot had. Ik ben blijven vechten om mee te zijn, maar op het laatst was het op. Ik dacht: ik hoop maar dat ik zo snel mogelijk binnen ben. Het ging niet van harte en de Paterberg was echt strompelen. Ik heb nog geprobeerd om voor die groep uit te blijven, maar ik kon niet meer.

"Ik heb de eindsprint nog niet gezien, maar had wel snel in de gaten dat zij de besten waren in de koers en uiteindelijk is het altijd een rare sprint."

Over zijn eigen koers was Van Aert eerlijk: "Ik was uiteindelijk gewoon niet goed genoeg. Ik ben er gewoon afgereden. Ik ben nog blijven vechten, maar op het laatste was het op. Of ik ontgoocheld ben? Ja en nee. Er zat niet meer in en ik heb ook geen steken laten vallen, maar ik had wel gehoopt op een beter gevoel. Dit was het hoofddoel van mijn voorjaar. Hier moet ik even van bekomen."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws