Zout in de wonden: het weerbericht voor Roubaix komend weekend

Als het heel gevoelig ligt: lees niet verder. Maar anders kun je als wielerliefhebber nog even - letterlijk - verdrinken in zelfmedelijden hieronder...

kasseien

Helaas, de kasseien blijven - zoals op bovenstaande foto - leeg aanstaande zondag. Extra helaas, omdat ze er - ook zoals op bovenstaande foto - waarschijnlijk nat bij zullen liggen. Een natte Roubaix is de droom van iedere wielerfan die gewoon in z'n joggingbroek op de bank kan hangen.

En nat wordt het dus aankomend weekend in Noord-Frankrijk. Na vele, vele, vele stofedities - ook mooi hoor, daar niet van - gaan de hemelsluizen juist in het weekend dat de Hel van het Noorden níét doorgaat volledig open. Op Buienradar en Weeronline liegen de voorspellingen er niet om.

Die laatste site schat voor zaterdag zo'n 25 millimeter neerslag en heeft zondag ook nog wat regen in petto. Buienradar laat het zaterdag ook de hele dag regenen, maar houdt het zondag overdag droog. Welke van beide voorspellingen ook uitkomt: de steentjes hadden er nat en modderig bij gelegen.

Dan maar hopen dat de weergoden ons in oktober wederom goedgezind zijn en ons ein-de-lijk weer eens op een natte Parijs-Roubaix kunnen trakteren. Voor nu kun je een traantje wegpinken bij de voorspellingen - alsof het al niet nat genoeg is...

Weeronline

Buienradar