🎥 Dubbel stuurlint voor Parijs-Roubaix: mecanicien QuickStep laat zien hoe je dat razendsnel doet

In Parijs-Roubaix is alles anders. En dat geldt ook voor het stuurlint... Een cursus turbotapen!

stuurlint

Parijs-Roubaix is voor iedereen een andere koers dan anders. Renners zijn een paar dagen erna nog steeds geradbraakt van het stuiteren over de keien, voor ploegleiders is het nog stressvoller dan normaal en ook voor mecaniciens is het even flink aanpoten.

Ander materiaal

Het materiaal voor de Hel van het Noorden is namelijk allemaal net wat anders. Andere fietsen, andere banden, andere zadels. Alles anders.

Zo ook het stuurlint. Om de handen van de renners nog enigszins te sparen wordt er dubbel stuurlint om handlebar gedaan. Maar de mecanicien van QuickStep laat zien dat dit ook weer niet zo'n heel tijdrovend klusje is. In een razend tempo voorziet hij de Roubaix-fiets van Specialized van een dubbele laag lint.

Je kijkt het impressionante speedstuurlint tapen in het filmpje hieronder, dat in 2022 op Twitter werd gepost.

Uitzending Parijs-Roubaix

Je hebt dit weekend twee dagen plezier van Parijs-Roubaix, want anders dan bij de meeste grote wedstrijden zijn de vrouwenkoers en de mannenkoers niet op dezelfde dag. De vrouwen rijden op zaterdag over de keien; de mannen een dag later.

De uitzending van de vrouwenkoers, vorig jaar verrassend gewonnen door de Canadese Allison Jackson, begint om 15.00 uur. Je moet inschakelen op NPO1, Sporza of Eurosport 2. De mannen kun je een dag later integraal vanaf 10.30 uur bekijken op Eurosport 1Studio Sport en Sporza haken om 13.30 uur aan.

Beeld: Cor Vos