Primoz Roglic vol zelfspot: 'Deze keer ging de slotrit wél goed..'

De Sloveen blikt terug op de succesvolle Ronde van Baskenland. Vol lof voor de ploeg én parkoers, en dus ook de nodige humor...
primoz roglic

Na een heerlijke slotetappe mocht Primoz Roglic na afloop zo'n al even fraaie Baskische pet op z'n hoofd zetten als eindwinnaar van de Ronde van het Baskenland. In de slotetappe lieten hij en Jumbo-Visma het team van UAE Emirates alle hoeken van Baskenland zien en maakte de Sloveen een achterstand van 23 seconden op Brandon McNulty meer dan goed.

Het was voor Primoz Roglic reden om vol zelfspot te reageren na afloop. "Deze keer ging het wél goed in de slotetappe", daarmee refererend aan de slotrit van Parijs-Nice, waarin de kopman van Jumbo-Visma tegen het asfalt smakte en de eindzege verspeelde, en aan de slottrijdrit van de Tour de France van vorig jaar waarin Tadej Pogacar er met de eindzege vandoor ging.

Sowieso was Roglic in z'n sas, want hij had zich vermaakt in de laatste rit. "Het was echt een topweek! We hebben vanaf het eerste moment plezier gehad en hebben met een een jong en sterk team mooie resultaten behaald. Jonas Vingegaard was heel sterk."

De Sloveen was ook vol lof over het parkoers en de organisatie in Baskenland. "Ik houd van koersen in het Baskenland omdat het altijd zwaar is. Dat gold helemaal voor de laatste etappe. Dat is het mooie aan die korte etappes. Als ze honderd kilometer langer zouden zijn, waren ze misschien saai geworden."

  • Primož Roglič

Laatste nieuws