Armstrong beschuldigd van mechanische doping: 'Prestaties zelfs met EPO onmogelijk'

Volgens Jean-Pierre Verdy, het voormalige hoofd van het Franse antidopingbureau AFLD, heeft Lance Armstrong tijdens zijn carrière niet alleen verboden middelen gebruikt. De Fransman stelt dat Armstrong ook gebruik maakte van mechanische doping.

Armstrong beschuldigd van mechanische doping: 'Prestaties zelfs met EPO onmogelijk'
  • Lance Armstrong Lance Armstrong

In een interview met France TV is Verdy stellig: 'Armstrong was de grootste bedrieger, met medeplichtigheid op alle niveaus. Hij kreeg ook een voorkeursbehandeling."

"Ik geloof ook dat hij een motortje in de fiets had. Ik zie nog steeds een bergetappe voor me, waarin hij iedereen achter zich liet", gaat hij verder. "Ik belde alle specialisten die ik kende en ze begrijpen niet hoe zijn optreden mogelijk was, zelfs niet met EPO."

"Er was iets abnormaals en alle specialisten gaven me dezelfde lezing: het was niet EPO dat hier het verschil maakte."

Verdy bracht onlangs een boek uit: Doping, mijn oorlog tegen valsspelers. Daarin verwijst hij naar beelden van Armstrong, die tijdens tijdritten of bergetappes regelmatig naar zijn zadel greep.

Het is niet echt een fijne week voor Armstrong. Een paar dagen geleden werd bekend dat zijn zoon Luke gearresteerd was omdat hij een minderjarig meisje zou hebben aangerand.

De betreffende beelden