Wout van Aert wist zich op waarde geklopt: 'Benen liepen vol'

Tom Pidcock won vandaag toch wel enigszins verrassend de Brabantse Pijl, nadat hij Wout van Aert klopte in de sprint. De Belg wilde na afloop niet vervallen in excuses: 'Tom was beter'
Wout van Aert wist zich op waarde geklopt: 'Benen liepen vol'

Nochtans reed Van Aert de perfecte koers en in de finale kwam hij voorop te zitten met Tom Pidcock en Matteo Trentin. Op papier was Van Aert de snelste, maar dat bleek allemaal speculatie. Pidcock was met afstand de snelste.

"Ik voelde mij goed en het draaide ook goed rond met ons drieën. Zo werd het een eerlijke strijd. Alleen was Tom beter", tekende Sporza na afloop op. "Dat had ik al een paar keer gevoeld bij zijn versnellingen. In de sprint liepen mijn benen vol en kwam hij er nog over."

Van Aert vertelde voorts dat hij, uiteraard, baalde niet te winnen, maar toch was hij wel tevreden over zijn koers. "Ik was opnieuw op de afspraak, maar kwam opnieuw tekort. Dat is niet leuk." Hij kijkt met vertrouwen vooruit naar de Amstel Gold Race, maar beseft dat winnen daar niet eenvoudig gaat worden. "Dan komen de sterke jongens uit het Baskenland er nog bij."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws