Julian Alaphilippe verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step tot eind 2024

Julian Alaphilippe blijft de komende jaren lid van de Wolfpack. De Franse wereldkampioen verlengt zijn contract met Deceuninck-Quick Step tot en met 2024.

Julian Alaphilippe verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step tot eind 2024
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

Na Remco Evenepoel is de Fransman dus de tweede grote naam die zich voor langere periode verbindt aan de ploeg van Patrick Lefevere. Alaphilippe rijdt al sinds 2014, toen hij debuteerde bij de profs, voor de ploeg.

In de afgelopen acht jaren heeft hij zich ontwikkeld tot één van de grote vedetten van het peloton. Onder meer Milaan-Sanremo, Strade Bianche, de Waalse Pijl, het WK en meerdere Touretappes staan op zijn palmares.

"Ik ben erg blij dat ik mijn verblijf bij de ploeg kan verlengen", vertelt hij. "Het was een logische stap en ik heb nooit aan iets anders gedacht."

Voorts bedankt hij ploegmanager Patrick Lefevere: "Het is ongelooflijk om te bedenken wat we samen hebben bereikt en alle mooie herinneringen die we hebben gemaakt. Onze mentaliteit is een van onze sterke punten en dat is een van de redenen waarom ik me hier goed voel. Ik kijk uit naar nog meer mooie resultaten met Deceuninck - Quick Step dit seizoen en de komende jaren."

"Dat Julian nog 3 jaar langer bij ons blijft, is fantastisch nieuws", doet Patrick Lefevere zijn duit in het zakje. "Vanaf het begin waren we overtuigd van zijn talent en kwaliteiten en we zijn heel trots op de weg die hij afgelegd heeft. Hij is gegroeid als renner en als mens. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid, maar is ook een fantastische ploegmaat."

Nieuws
  • Cor Vos