Primoz Roglic rijdt voor de Tour twee maanden geen wedstrijden

Een onorthodoxe voorbereiding op de Tour voor de Sloveen!
primoz roglic

Voor renners die een klassement in de Tour de France ambiëren is het al jaren gesneden koek: óf je rijdt de Dauphiné als voorbereiding óf je staat in de Ronde van Zwitserland. Bij Jumbo-Visma gaan ze het dit jaar anders aanpakken.

Kopman Primoz Roglic rijdt na Luik-Bastenaken-Luik tot de Tour geen enkele wedstrijd meer. Dat betekent dat hij twee maanden niet in actie zal komen in wedstrijdverband. Geen Dauphiné dus, zoals vorig seizoen. De Sloveen kwam daar toen ten val, waar hij in de Tour nog wel last van had.

Maar dat speelt geen rol bij deze keuze, zegt Roglic tegen de NOS. "Als je zo gaat denken, dan kun je beter in bed blijven liggen. Het gaat er meer om dat ik dan mentaal fris ben. Het belangrijkste is dat ik zo goed mogelijk aan de start van de Tour sta. Ik heb al een paar keer laten zien dat ik er meteen klaar voor kan zijn als ik terugkom van hoogtestage. Ik zie geen reden waarom ik me daar zorgen om zou moeten maken."

Ploegleider Merijn Zeeman gaat nog wat dieper in op de aanpak van Jumbo-Visma. "Een van de zaken voor Primoz als speerpunt, is om hem goed te laten zijn in de laatste week van de Tour. En om hem goed te laten zijn op de Olympische Spelen. Dat maakt het anders dan andere jaren. Het is beter om hem te laten investeren daarin, door hem langer op hoogte te houden."

  • Primož Roglič

Laatste nieuws