Geen La Course op Mûr-de-Bretagne op 27 juni

La Course by TDF zal dit jaar niet op 27 juni worden verreden en ook niet over de Mûr-de-Bretagne gaan. Vanwege regionale verkiezingen moet de organisatie op zoek naar een andere datum en locatie.

Geen La Course op Mûr-de-Bretagne op 27 juni

De Franse regionale en departementale verkiezingen zijn namelijk beide een week uitgesteld, naar 20 en 27 juni. Dat zou voor teveel drukte zorgen en daarom kan het evenement geen doorgang vinden, vertellen de burgemeesters van Saint-Brieuc (één van de plaatsen waar La Course doorheen trekt) en Guerlédan aan Ouest France.

's Middags wordt de tweede rit van de Tour de France in hetzelfde gebied verreden, maar die wedstrijd gaat wel door. Twee wedstrijden op één dag is dus teveel, aldus de lokale autoriteiten. Want naast alle logistiek en politie-inzet en dergelijke zorgt een wielerkoers, met wegafsluitingen en dergelijke, ervoor dat de toegankelijkheid van de dorpen een stuk minder groot wordt.

Update: La Course verplaatst naar 26 juni

De ASO heeft bekendgemaakt dat La Course op 26 juni verreden wordt, tussen Brest en Landerneau, zoals het mannenpeloton ook doet. De vrouwen rijden echter 107,4 kilometer. Volgens de organisatie lijkt het nieuwe parkoers op dat van de oorspronkelijke wedstrijd. De wedstrijd sluit af met drie keer een lokale en flink heuvelachtige route. Finish is op de Côte de la Fosse aux Loups. Uiteindelijk moeten de vrouwen 1.800 hoogtemeters overwinnen.

Vrouwen
  • Cor Vos