Voormalig Nederlands kampioen tijdrijden op brutale wijze beroofd van fiets

Remco Grasman, in 2014 en 2016 Nederlands kampioen tijdrijden bij de elite zonder contract, is woensdagavond tijdens een trainingsrit op brutale wijze beroofd van zijn tijdritfiets. Hij werd letterlijk van de weg gereden door een busje, waarna twee mannen uitstapten en zijn fiets meenamen.

Voormalig Nederlands kampioen tijdrijden op brutale wijze beroofd van fiets

In een Facebook-post vertelt Grasman dat hij zijn materiaal wilde testen omdat hij komend weekend een trainingstijdrit zou rijden. Toen hij tussen Urk en Emmeloord reed, kwam er een wit bestelbusje langzij, waarna hij werd afgesneden en met een flinke gang tegen de grond smakte.

Voor dat hij goed en wel doorhad wat er gebeurde, werd zijn fiets letterlijk tussen zijn benen weggetrokken, vertelt Grasman tegen De Stentor. "Het enige wat ik me nog van hen kan herinneren zijn een zwarte muts en mondkapjes. Toen ik weer een beetje bijkwam, was de bus natuurlijk weg en stond ik helemaal alleen in een berm tussen de weilanden."

Hij besloot te voet naar Emmeloord te gaan, toen een automobilist stopte. Die belt 112 voor hem. "Even later zat ik in een politiewagen op weg naar het bureau om aangifte te doen. Daar kreeg ik pas in de gaten hoe ernstig het was. De agent sprak van een roofoverval met geweld. Het zijn geen fietsendieven, maar keiharde criminelen", aldus Grasman.

Grasman vertelt voorts dat hij zich is rot geschrokken en dat het hoogstwaarschijnlijk een doelbewuste actie was. Al bij al kost zijn fiets een dikke 12.000 euro vertelt hij en is onder meer het stuur met een 3D-printer helemaal op maat gemaakt, maar daar hebben de dieven niks aan. "Dat krijg je nooit voor een fatsoenlijke prijs verkocht."

Hij heeft al op Marktplaats gekeken, maar daar stond de fiets niet op. "Zo dom zullen ze toch niet zijn? Het buurtonderzoek van de politie heeft in ieder geval niets opgeleverd. De kans dat ik mijn fiets ooit weer terug zie, lijkt me niet al te groot."