Wuyts: 'Wil Evenepoel het niet aandoen om hem topfavoriet te noemen'

Gisteren werd met Luik-Bastenaken-Luik de laatste grote voorjaarsklassieker van dit jaar gereden en dus gaat de blik vooruit naar de Giro d'Italia. Michel Wuyts buigt zich over de vraag of Remco Evenepoel topfavoriet is.
Wuyts: 'Wil Evenepoel het niet aandoen om hem topfavoriet te noemen'

In een Facebook livesessie van Sporza boog Wuyts zich op de vraag of Julian Alaphilippe nog wel kopman moest zijn, wanneer Remco Evenepoel volgend jaar meedoet in Luik-Bastenaken-Luik.

"Als Remco op zijn niveau komt, en er zijn signalen die zeggen dat hij het goed doet, dan zal er niks aan te doen zijn", stelt Wuyts. "Dan gaat hij op La Redoute al zeggen: "Jongens, ik ben ermee weg"."

"Ik hoor dat de gensters ervan afspringen op training. Men zei me dat hij vandaag de Rosier opvloog tijdens een training op het parcours van Luik", vertelt hij verder.

En dat geeft natuurlijk te denken voor de Giro d'Italia. Is de jonge Belg topfavoriet? "Ik hoop dat hij zich kan laten zien in het tweede deel van de Italiaanse rittenkoers. Op grond van het recente verleden zou ik nu op Bernal tippen, al was het maar omdat ik het Remco niet wil aandoen om hem het predikaat van topfavoriet mee te geven na zo'n onderbreking."

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws