Jakobsen haalt uit naar Groenewegen: 'Hij is niet bereid enige verantwoordelijkheid te nemen'

Onlangs vertelde Dylan Groenewegen dat hij een persoonlijke ontmoeting heeft gehad met Fabio Jakobsen. Jakobsen laat echter donderdagavond op Twitter weten niet blij te zijn met de Amsterdammer. "De inhoud van dit gesprek moest vertrouwelijk blijven."

Jakobsen haalt uit naar Groenewegen: 'Hij is niet bereid enige verantwoordelijkheid te nemen'
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

De aanleiding van het gesprek was natuurlijk het ongeluk in de Ronde van Polen, waarbij Fabio Jakobsen zwaar ten val kwam. Beide renners spraken elkaar onlangs in een zaaltje in Amsterdam, zo vertelde Groenewegen tijdens een persmoment van zijn ploeg Team Jumbo-Visma.

Dat is echter tegen het zere been van Jakobsen, die op Twitter aangeeft dat er afgesproken was dat deze bijeenkomst vertrouwelijk bleef. "Ik was verrast om de opmerkingen van Dylan Groenewegen met betrekking tot onze ontmoeting te lezen", schrijft Jakobsen op Twitter. "De bijeenkomst was bedoeld om te proberen tot overeenstemming te komen, aangaande het ongeval in Polen in augustus vorig jaar."

"De inhoud van deze bijeenkomst moest vertrouwelijk blijven, tussen ons en onze juridische teams. Ik ben teleurgesteld dat Dylan in het openbaar over onze bijeenkomst heeft gesproken. Ik zal dat niet doen."

"Ik wil echter wel graag de zaken rechtzetten: Dylan heeft geen persoonlijke excuses aangeboden en hij heeft niet getoond bereid te zijn enige verantwoordelijkheid voor zijn daden te nemen. Ik zou nog steeds graag een afspraak willen maken met Dylan, maar it takes two to tango."

"Verdere procedures worden nu afgehandeld door mijn juridische team en om die reden kan ik verder geen commentaar geven."

Groenewegen sprak vorige week met de NOS en vertelde toen over de ontmoeting. "We hebben ons hart gelucht", zei de Amsterdammer. "Het was een fijn gesprek. Wat er gezegd is, houd ik liever tussen Fabio en mij. Maar het is heel fijn dat dat gesprek er is geweest. Nu kijken we als sportmannen weer beiden vooruit."

Nieuws
  • Cor Vos