Giro | Op dit fraaie azuurblauwe technische hoogstandje van Pinarello won Ganna de tijdrit

Wat een machine joh!

filippo ganna
  • Afbeelding van Filippo Ganna Filippo Ganna

Natuurlijk lag het vooral aan de fysieke capaciteiten van Filippo Ganna, maar hij vloog gisteren door de straten van Turijn in de openingstijdrit van de Giro (58,7 gemiddeld!) en dat heeft ook iets te maken met de machine onder z'n gespierde kont.

Het is nog net geen Formule 1-wagen, maar veel scheelt het niet. De nieuwe tijdritfiets van Pinarello is een juweeltje, ook vanwege de prachtige azuurblauwe Italiaanse kleur waarvoor-ie speciaal voor Ganna in gespoten is. Ganna houdt wel van eebn opvallend kleurtje, want hij reed vorig jaar nog op een gouden tijdritfiets.

De fiets zelf is in de basis hetzelfde model als in 2020 (de Pinarello Bolide TT), maar dan met enkele technische upgrades. De fiets is afgemonteerd met Shimano Dura-Ace Di2 en een voor Ganna custom made cockpit van MOST. Er zitten Continental GranPrix TT-bandjes op, met een latex binnenband, omdat recent onderzoek heeft uitgewezen dat dat toch het snelste is.

Op de foto's hieronder zie je een bidon en bidonhouder, maar die zaten er gisteren voor de korte inspanning van nog geen 10 minuten niet op - elke gram telt...

Beeld: INEOS Grenadiers
Beeld: INEOS Grenadiers
Beeld: INEOS Grenadiers
Beeld: INEOS Grenadiers
Materiaal
  • Cycling News
  • Cor Vos / INEOS Grenadiers