Deze 5 tijdrijders zijn de grootste uitdagers van Evenepoel en Van Aert op de Olympische Spelen

Remco Evenepoel is de topfavoriet voor de gouden plak op de olympische tijdrit. Wout van Aert geldt als schaduwfavoriet.

Evenepoel

Van de absolute topfavorieten zijn de twee Belgen de enige renners die de Tour de France ook daadwerkelijk uitreden. De andere favorieten hebben een andere weg afgelegd richting de olympische tijdrit. En hebben dus normaalgesproken ook meer op de tijdritfiets gezeten dan Evenepoel en Van Aert.

Filippo Ganna

Filippo Ganna geldt uiteraard als een van de belangrijkste uitdagers. De Italiaan bereidde zich voor via de Giro d'Italia en Ronde van Oostenrijk. De Olympische Spelen gelden als zijn grootste doel van het seizoen. Op de tijdrit en later op de baan als hij de ploegenachtervolging rijdt.

Joshua Tarling

Nog zo'n gigant op de tijdritfiets van INEOS Grenadiers. Joshua Tarling wist Evenepoel vorig jaar zelfs een keer te verslaan. In de Dauphiné gaf hij 17 seconden toe op wereldkampioen tegen de klok. De Brit is de toekomst als het gaat om tijdrijden.

Stefan Küng

Net als Evenepoel en Van Aert reed ook Stefan Küng de Tour de France. In tegenstelling tot de Belgen reed de Zwitser de Franse ronde niet uit. Hij stapte voor de negentiende etappe uit koers om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. In de Tour de France speelde hij geen grote rol.

Magnus Sheffield

De Amerikanen mogen hopen op tenminste een medaille. Magnus Sheffield zit tegen de top aan in het tijdrijden, maar zal nog een stapje moeten zetten om het vooral Evenepoel, Ganna en Tarling écht moeilijk te maken. Sheffield is in elk geval in vorm, want niet zo lang geleden werd hij nog derde in de Ronde van Oostenrijk.

Brandon McNulty

Landgenoot Brandon McNulty heeft ook een zeer goede tijdrit in de benen. Buiten de Amerikaanse kampioenschappen was de Ronde van Romandië eind april zijn laatste wedstrijd. De renner van UAE Team Emirates heeft dan ook alle tijd gehad om zich goed voor te bereiden op de Olympische Spelen.