Dit zijn de 5 verliezers na de eerste zware aankomst in de Giro 

Regen en een pittig bergje maakten er toch een klein slagveld van. Deze klassementsrenners waren de grootste slachtoffers.

joao almeida

Het was weer een dag waarop de vluchters het haalden in de Giro en ook met een flinke voorsprong dus ging het roze naar iemand uit de vlucht van de dag: Alessandro de Marchi. Daardoor is het algemeen klassement enigszins vertekend. Maar er ontstonden toch aardige verschillen in de slotfase.

Aleksandr Vlasov is op 1 minuut en 24 seconden van De Marchi op een zevende plaats de beste klassementsrenner. Dus we gebruiken hem als referentiepunt voor de mannen die we tot de verliezers van de dag rekenen.

(Vlak achter Vlasov staan Evenepoel - kwam op 11 seconden van de Rus binnen - Bernal en Hugh Carthy. Dit zijn de winnaars in onze ogen.)

1) Joao Almeida, 42e op 4 minuut 14 van Vlasov

De vraag over het kopmanschap is na de eerste test bergop beantwoord, want de Portugees moest er al eerste van de favorieten af en finishte op 4 minuut 27 van het groepje der favorieten met Vlasov, Bernal, Carthy, Landa en Ciccone. Door een goede tijdrit staat hij nu op 4 minuut 14 van Vlasov.

Die goede tijdrit laat er nog enige hoop op bestaan dat het Almeida z'n zwakkere optreden (mede) door het weer kwam. Dat gaan we komende dagen zien, allereerst donderdag.

2) George Bennett, 34e op 1 minuut 46 van Vlasov

Bennett gaf voor de Giro aan zich te richten op een top 5-klassering. Die lijkt na de dag van gisteren en de tijdrit ver weg. Gisteren eindigde hij op anderhalve minuut van de beste klassementsrenners. Misschien is de Nieuw-Zeelander een diesel of verteerde hij het slechte weer slecht? Laten we het hopen voor de sympathieke Kiwi!

George Bennett ziet af bij een spandoek met het fietsenmerk waarop hij vorig jaar reed.

3) Jai Hindley, 27e op 56 seconden van Vlasov

Jai Hindley met de bokaal die nu heel ver weg lijkt.

4) Emanuel Buchmann, 29e op 1 minuut 5 van Vlasov

De Duitser is niet direct een van de grote favorieten voor het roze, maar stiekem hoopt hij wel op een klassering bij de eerste 5 door te volgen. Dat lukte gisteren niet echt...

Buchmann in de tijdrit.

5) Simon Yates, 16e op 25 seconden van Vlasov

Absoluut nog geen man overboord voor Simon Yates, maar hij was samen met Bernal toch wel dé topfavoriet en na de tijdrit en deze aankomst is het gaatje toch al 25 seconden. Daarnaast is er het mentale tikje dat hij de eerste vijf klassementsrenners net niet kon volgen en in het groepje Evenepoel finishte.

Yates in betere tijden, in het roze.

Grote verrassing: Alberto Bettiol, 9e op 13 seconden van Vlasov

De Italiaanse Vlaamse klassiekerspecialist finishte knap in het groepje Evenepoel en reed ook een heel behoorlijke tijdrit en staat daardoor op maar 13 seconden van Vlasov.