Spierballenvertoon en dollen op Instagram: Egan Bernal en Remco Evenepoel vermaken zich in de Giro

Psychologische oorlogsvoering of gewoon voor de lol? Hoe het ook zit, wij genieten ervan!

bernal evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Egan Bernal Egan Bernal

Het was misschien wel het mooiste moment van de etappe gisteren - al is een zege van Sagan ook altijd mooi. Die van The Wolfpack gooiden opeens het tempo omhoog in het peloton. Cavagna gaf er, met Evenepoel in het wiel, een serieuze snok aan. INEOS overtoepte: Ganna kwam met Bernal in het wiel erlangs denderen.

Wat was er aan de hand? Er lagen drie boniseconden verderop. Drie! Helemaal niets op de bij benadering 90 uur die de renners deze Giro op de fiets moeten zitten natuurlijk. Maar toch vonden Bernal en Evenepoel het de moeite waard om ervoor te rijden nu de mogelijkheid zich voordeed.

En het was een schitterend schouwspel. Niet alleen op het moment zelf was de psychologische oorlogsvoering en het spierballenvertoon mooi om te zien, maar ook in de aftermath was het genieten.

Evenepoel postte namelijk een foto op Instagram van het moment vlak na et sprintje dat hij won. Het ging zogenaamd om de lachende gezichten, maar stiekem zei hij ermee: ik was hier de baas, Egan. Bernal liet het niet op zich zitten en reageerde op het bericht dat hij de Belg het sprintje had laten winnen. Je ziet de beelden van het spierballenvertoon en de Insta-post hieronder.

In een wat uitgebreidere reactie na de finish liet Bernal nog het volgende optekenen: "oor die bonificatieseconden strijden was niet het plan. Ik probeerde enkel Filippo Ganna te volgen. Toen ik zag dat ik de kans had om seconden te sprokkelen, wou ik er gewoon voor gaan. Ik denk niet dat deze Giro op een secondespel zal uitdraaien. Maar het is altijd leuk om een seconde te pakken."

De beelden van het spierballenvertoon

Het dolletje op Instagram