Evenepoel: 'Ik voel de explosiviteit terugkomen'

Remco Evenepoel zit goed in zijn vel. Hij staat er op de eerste rustdag goed voor in het algemeen klassement van de Giro en hij merkt dat hij koersritme opdoet. Dat vertelde de jonge Belg tijdens een persmoment. Van Giro-winst wil hij nog niet spreken.

Evenepoel: 'Ik voel de explosiviteit terugkomen'
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel

"Ik voel de explosiviteit terugkomen", stelt Evenepoel wanneer het gaat over zijn vorm. "Op de eerste aankomst bergop voelde ik dat de explosiviteit nergens was. Ik kon daar alleen maar tempo rijden. Maar tijdens de rit naar Campo Felice voelde ik dat ik op 500 meter van de meet enorm hard kon rijden en heel veel kon goedmaken op andere renners. Deels ook door slechte positionering. Maar dat voel ik wel, door het koersritme en de verschillende snokken die er altijd zijn in de koers, dat ik daar wel beter in wordt. Maar om echt te zeggen dat ik mijn vorm omhoog voel gaan, dat is lastig zeggen. Momenteel ben ik wel heel blij hoe ik me voel."

Egan Bernal stelde dat hij voor de tijdrit zeker anderhalf minuut voorsprong op Evenepoel moest hebben. "Hoe minder tijd ik goed moet maken, hoe beter. Er zijn ook andere jongens. Vlasov heeft in de eerste tijdrit ook maar zeven seconden verloren. Daar moet je ook rekening mee houden. Er zijn ook anderen, het is niet alleen ik en Egan Bernal. Denk aan Yates en Caruso. Ciccone rijdt ook heel goed rond, die schrijf ik zeker niet af. Maar het is wel in mijn voordeel dat er de laatste dag een tijdrit is."

Egan Bernal

Op de vraag of hij geloofde dat hij de Giro kon winnen, antwoordde Evenepoel cryptisch: "Als ik niet in mezelf zou geloven, zou ik hier niet aan de start staan. Ik ga er geen 'ja' of 'nee' op antwoorden."

Op Instagram liepen Egan Bernal en Evenepoel wat met elkaar te dollen, naar aanleiding van een sprintje om bonificatieseconden, die Bernal overigens won. "Het is een eer om tegen iemand als Egan, die de Tour al won, te koersen. Van een echte rivaliteit is er geen sprake, want het is de eerste keer dat we tegen elkaar strijden. Tijdens deze Giro hebben we al een paar keer een praatje gemaakt. Hij is relaxed en vriendelijk."