Lefevere spreekt met Sagan, maar stelt wel harde voorwaarden aan komst Slowaak

Zou de sterrenploeg in het voorjaar nog wat verder uitgebreid worden?

peter sagan

Met een nieuwe, zesjarige sponsordeal op zak (zie onder) kan Patrick Lefevere gaan nadenken over de invulling van zijn ploeg voor komend seizoen. Het is duidelijk dat Sam Bennett vertrekt en de Belgische ploeg uiteraard gaat werken aan een ploeg rond Remco Evenepoel, maar er is meer.

Zo gaan er al geruime tijd geruchten dat Peter Sagan van BORA-hansgrohe naar de ploeg van Lefevere zou gaan. Sagan is het uithangbord van fietsenfabrikant Specialized en QuickStep rijdt al sinds jaar en dag op fietsen van dat merk, dus in die zin zou zo'n overgang logisch zijn.

Bovendien gaf Lefevere zelf in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws aan dat hij in gesprek is met de manager van Sagan. Maar de zaak is allesbehalve beklonken, want de excentrieke ploegbaas is zeker niet bereid aan alle eisen van de drievoudig wereldkampioen te voldoen.

Sagan eist namelijk dat hij z'n broertje Juraj, Daniel Oss, Maciej Bodnar, een masseur, een mecanicien en een eigen persvoorlichter kan meenemen naar de ploeg. Dit hele clubje zou Lefevere bij elkaar zo'n 8 miljoen euro moeten kosten; geld dat de Belg (er) niet (voor over) heeft.

Hij ziet het buiten het geld om ook totaal niet zitten, meldt hij: "Ik heb al gezegd dat ik geen team in een team wil." Maar een renner als Sagan zelf, daar heeft hij wel oren naar. "Sommigen zeggen dat de carrière van Sagan op haar einde loopt. Ik geloof dat niet. De grote vraag is of ik voor Peter Sagan en zijn ambities plaats heb in mijn ploeg."

Over het geld: "Als ik die financiële inspanning wil aankunnen, zal ik opnieuw met mijn sponsors moeten spreken. Als zij niet klaar zijn om het geld daar te leggen, kan ik hem niet nemen."

Naar verluidt wil Specialized alvast een deel van de loonkosten voor z'n rekening nemen; er is de Amerikaanse fietsenfabrikant veel aan gelegen Sagan te behouden.