Almeida moest wachten op Evenepoel: 'Kan maar beter zwijgen dan zeggen wat ik denk'

João Almeida moet, sinds hij behoorlijke achterstand in het algemeen klassement heeft opgelopen, in dienst rijden van ploegmaat Remco Evenepoel. Dat gaat niet van harte, blijkt uit de woorden die de Portugees gisteren sprak na de rit.

Almeida moest wachten op Evenepoel: 'Kan maar beter zwijgen dan zeggen wat ik denk'
  • João Almeida João Almeida
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Een opvallend moment gisteren. Remco Evenepoel moest lossen en het duurde vrij lang voordat ploeggenoot João Almeida bij hem was. Even later reed de Portugees zelfs bij hem weg, om daarna weer te wachten. Dat hij moest wachten toen Evenepoel niet kon volgen zorgde voor de nodige teleurstelling.

"Ik voelde me goed en had de kans om de besten te verslaan", zegt Almeida, die aan het eind van dit jaar Deceuninck-Quick Step verlaat tegen het Portugese A Bola. "Ik moest de orders vanuit de ploegwagen opvolgen en wachten op Remco."

"Of ik me teleurgesteld voel? Ik denk dat ik maar beter kan zwijgen dan zeggen wat ik denk. Elke dag leer ik en ook in deze rit heb ik veel geleerd. Het was een fantastische etappe waarin ik ver kon komen. Fietsen is een collectieve sport en de ploegleiders zijn degenen die de leiding hebben", voegt een teleurgestelde Almeida daar aan toe.

Almeida staat momenteel 17e in het algemeen klassement, op ruim 7 minuten van leider Egan Bernal. Remco Evenepoel staat 7e, op een kleine tweeënhalve minuut.