Video | Loeispannende Nederland-België in Giro: gaat Riesebeek te vroeg aan? 

Geen tweede etappezege voor Nederland deze Giro; Victor Campenaerts is Oscar Riesebeek net te snel af na een heerlijk finale in de regen.

oscar riesebeek
  • Victor Campenaerts Victor Campenaerts

Een rare start van de etappe, want er werd direct massaal gevallen. Jos van Emden en Emanuel Buchmann waren de belangrijkste slachtoffers en moesten de Giro verlaten.

Maar er was ook goed Nederlands wieler nieuws, want na de herstart reed er een groepje weg met maar liefst drie Nederlanders erin: Bauke Mollema, Oscar Riesebeek en de jonge Lars van den Berg namens Groupama-FDJ.

Andermaal kreeg de groep van veertien (met daarin ook vier Belgen, dus de helft van de groep bestond uit renners uit de lage landen) de ruimte van het peloton. Op het heuvelachtige lokale circuit op de grens van Italië met Slovenië zou één van de veertien winnen.

Om precies te zijn: Oscar Riesebeek of Victor Campenaerts. De Nederlander ging aan en kreeg de Belg mee - en in eerste instantie ook een Spanjaard, maar die schudden ze al snel af in de stromende regen.

Met name Campenaerts nam in de afdalingen de nodige risico's, maar hij kreeg z'n vluchtkompaan van Alpecin-Fenix er niet af. Een sprintje dus, waarin Oscar Riesebeek keurig in het wiel zat, maar iets te vroeg leek aan te gaan. Of was-ie gewoon op? Oordeel zelf in de beelden hieronder.