Wout van Aert weer helemaal hersteld van blindedarmontsteking, zo aan z'n  Strava-activiteiten te zien...

En hij heeft ook een nieuwe hobby...

Wout van Aert
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Wout van Aert Wout van Aert

Op 8 mei liet Wout van Aert ons via zijn sociale media weten dat hij was geveld door een blindedarmontsteking en een operatie had ondergaan. Dat gooide even roet in het eten wat betreft de planning, want hij kon het begin van de hoogtestage met z'mn ploeg op de Sierra Nevada in Spanje niet meemaken.

Maar inmiddels is hij daar wel en kunnen we aan z'n Strava-activiteiten zien dat het wel goed komt met de Belg voor de Tour en Spelen. Zo werkte hij er al de nodige lange (berg)ritten af, met een 188 kilometer lange rit. Ondanks de 3.720 hoogtemeters haalden hij en z'n ploeggenoten een gemiddelde van 31 per uur. Een paar dagen later volgde nog zo'n monsterrit.

Een dag later werkte hij in een herstelrit met de dames van Jumbo-Visma wat aan zijn tijdritpositie, aan de foto bij de rit te zien. Het slechte weer schuwt Van Aert ook niet. Met goed gemoed en vol humor post hij bij een regenrit namelijk 'I am not from sugar'.

De sfeer is sowieso goed, want Van Aert dolt op Instagram wat met Robert Gesink. De Achterhoeker maakt namelijk de meest prachtige filmpjes en foto's, maar hij zit inmiddels weer thuis in Andorra en niet meer op het trainingskamp. Van Aert laat in een filmpje zien de rol van Gesink als 'teamcameraman' over te willen nemen. Het komt hem op reacties van Gesink en Kruijswijk te staan... (zie onder)

De monsterritten

Herstellen op de tijdritfiets

Niet van suiker

Het filmpje en de reacties van Gesink en Kruijswijk

Pelotonpraat
  • Instagram Wout van Aert