Keisse: 'Evenepoel komt sterker terug'

De eerste grote ronde van Remco Evenepoel is misschien niet waar de jonge Belg op gehoopt had, maar volgens zijn land en ploeggenoot Iljo Keisse was afstappen de enige optie. Hij vertelt dat, ondanks het afstappen, de Giro een goed trainingsblok is geweest en dat Evenepoel een teleurstelling snel in perspectief kan plaatsen.

Keisse: 'Evenepoel komt sterker terug'
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Iljo Keisse Iljo Keisse

In zijn column in Het Nieuwsblad vertelt Keisse dat ze Evenepoel de slotklim grotendeels naar boven hebben geduwd. Na afloop zijn er geen breuken geconstateerd, maar volgens Keisse zegt dat niet alles. Hij wijst erop dat een diagnose stellen altijd moeilijk is met een mobiele scanner.

Daarom gaat Evenepoel nu naar België. Volgens Keisse is de Giro, ondanks dat Evenepoel de laatste vier dagen mist, een goede training voor hem geweest. " Ik ben onder de indruk van de vechtlust die hij tot het laatste moment heeft getoond. Deze Giro is allesbehalve makkelijk geweest, met een paar serieuze mentale tikken onderweg. Voor de buitenwereld is dat misschien niet duidelijk, maar Remco is een winnaar", schrijft hij. "Elke dag ging hij voor het hoogste."

Aanvankelijk was het plan om vandaag voor ritwinst te gaan in Stradella, maar dat zit er dus helaas niet meer in. "Fysiek is hij zeker niet leeg", legt Keisse uit. "Het is op zich ook een mirakel dat Remco deze Giro heeft gehaald. Iedereen die zijn val heeft gezien en zijn revalidatie van dichtbij of veraf heeft gevolgd, ziet dat in."

Uiteindelijk concludeert Keisse dat het niet de ronde is waar Evenepoel op heeft gehoopt, maar: "Straks komt hij alleen sterker terug."