Giulio Ciccone niet meer van start in Giro

Giulio Ciccone gaat niet meer van start in het vervolg van de Giro d'Italia. Dat meldt de RAI. De renner van Trek-Segafredo stond tiende in het algemeen klassement.

Giulio Ciccone niet meer van start in Giro
  • Afbeelding van Giulio Ciccone Giulio Ciccone

Ciccone ging gisteren hard onderuit, bij een valpartij waar zijn ploeggenoten Vincenzo Nibali en Amanuel Ghebreigzabhier ook betrokken waren. De Italiaan hield er een zware kneuzing aan zijn rug en een kneuzing aan zijn linkerhand aan over.

De val, waarbij ook Remco Evenepoel onderuit ging, gebeurde in de afzink van de Passo San Valentino, de eerste klim van gisteren. Ciccone kon wel voortdoen, maar verloor behoorlijk veel tijd en zakte van de zesde naar de tiende plaats in het klassement.

In eerste instantie meldde Trek-Segafredo dat Ciccone, Nibali en Ghebreigzabhier de Giro konden voortzetten, maar volgens de RAI werd op het laatste moment besloten om Ciccone niet te laten starten, ondanks dat hij de startlijst wel tekende.

Even later werd dat nieuws ook bevestigd door zijn ploeg Trek-Segafredo. Na verder onderzoek door de teamarts werd namelijk besloten dat doorgaan niet verantwoord was. Afgelopen nacht kampte de Italiaan met koortsklachten en uiteraard spelen de gevolgen van de valpartij ook mee.