Rechtbank: Van Aert moet 662.000 euro betalen aan Nuyens

Slecht nieuws voor Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma is 662.000 euro verschuldigd aan Nick Nuyens, nadat hij in 2018 zijn contract bij Sniper Cycling verbrak om over te stappen naar zijn huidige ploeg Jumbo-Visma.

Rechtbank: Van Aert moet 662.000 euro betalen aan Nuyens
  • Wout van Aert Wout van Aert

Het Arbeidshof in Antwerpen heeft dat besloten. Van Aert zegde op 17 september 2018 zijn contract bij Sniper Cycling, de toenmalige ploeg van Nick Nuyens op om over te stappen naar Jumbo-Visma.

Van Aert gaf als dringende reden om op te stappen een vertrouwensbreuk aan. Nuyens was het daar niet mee eens, stapte naar de rechter en eiste een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro.

In eerste instantie oordeelde de rechtbank van Mechelen dat Van Aert wel degelijk dringende redenen had om ontslag te nemen. Van Aert voerde een getuigenverklaring van Niels Albert op, die volgens de rechtbank in Mechelen voldoende was om zijn contract op te zeggen.

Nuyens was het hier niet mee eens en ging in hoger beroep bij het Arbeidshof in Antwerpen. Daar werd hij in het gelijk gesteld. Het Arbeidshof oordeelde dus dat de reden die Van Aert aangaf om het contract op te zeggen, onterecht is en dat de renner een schadevergoeding moet betalen.

De hoogte van die schadevergoeding werd vastgelegd op 662.000 euro. Ook moet Van Aert de gerechtskosten betalen.

Nieuws
  • Cor Vos