Ronde van België | Evenepoel kijkt niet om en rijdt 30 kilometer op kop (tot de laatste meters...)

Niet omkijken, gewoon doorrijden, mooie koersinstelling!

remco evenepoel

In de Baloise Belgium Tour stond in de eerste etappe meteen een rit door de Vlaamse Ardennen op het programma. Niet direct het terrein waar je Remco Evenepoel verwacht, maar de jonge Belg is ondanks z'n opgave met prima benen uit de Giro gekomen.

Hij reed samen met Victor Campenaerts vanuit het uitgedunde peloton naar de groep met vroege vluchters toe en toen hij die bereikte keek hij niet meer om: geen tactiek, gewoon op kop rammen. Evenepoel zag Campenaerts afhaken met kramp, maar twee mannen van de vroege vlucht hielden stand in z'n wiel.

Een daarvan, de Belg Robe Ghys van Topsport Vlaanderen, won het sprintje om de dagzege van een moegestreden Evenepoel. Door de bonificatie in de Gouden Kilometer pakte die wel de leiderstrui.

Ide Schelling was de beste Nederlander. Hij werd op de zeven de plek de eerste niet-Belg in de daguitslag. Ook Boy van Poppel en Pascal Eenkhoorn wisten een plekje in de top 10 te bemachtigen.

Hieronder zie je de eindsprint, de top 10 van de dag en het algemeen klassement. Morgen staat er een tijdrit op het programma, ook wel iets waar Evenepoel zich op kan uitleven...

Het sprintje om de dagzege

Top 10 van de dag

Het klassement

Nieuws
  • Cor Vos