Cavendish grapt over Lampaert en is vol lof over Evenepoel: 'Remco is net als Wiggins'

Mark Cavendish voelt zich goed in zijn sas bij Deceuninck-Quick Step. De Brit wint na een paar anonieme seizoenen weer wedstrijden en kan het, gezien zijn posts op social media, goed vinden met zijn ploeggenoten. Hij is vol lof over Remco Evenepoel, getuige zijn laatste bericht op Instagram. Cavendish haalt ook zijn Photoshop vaardigheden van stal. Yves Lampaert moet het ontgelden.

Cavendish grapt over Lampaert en is vol lof over Evenepoel: 'Remco is net als Wiggins'
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Afbeelding van Yves Lampaert Yves Lampaert

Cavendish won de slotetappe van de Baloise Belgium Tour en deed dat met hulp van Remco Evenepoel die zich, ondanks zijn leiderspositie, wegcijferde voor de Brit. Dat maakte de nodige indruk op de ervaren sprinter.

"Ik hou van dit joch", schrijft Cav op Instagram. "Als sprinter koers je niet vaak samen met een serieuze klassementsrenner als ploeggenoot. Maar wat nog zeldzamer is, is dat hij jou met respect en waardigheid behandelt als sprinter. Je kunt je niet voorstellen hoeveel voldoening het geeft, wanneer ze het weinige werk dat je voor ze kunt doen waarderen. Maar wanneer ze zich in de chaos van een groepssprint storten en zichzelf blootstellen aan risico's, dat is speciaal."

"Hoe Bradley Wiggins dat voor mee deed is nog altijd een van de mooiste herinneringen die ik aan deze sport heb", gaat Cavendish verder. Daarmee doelt hij op de slotetappe van de Tour van 2012, waar Wiggins in het geel op de Champs-Elysées op kop ging rijden voor de sprinter. "Remco doet hetzelfde. Er zijn renners die gemaakt zijn om te leiden en deze twee zijn de grote voorbeelden in mijn carrière."

"Het vermogen om met een volledige focus ergens naartoe te werken, terwijl alles wat ze op de fiets en alles wat ze zeggen doen onder een vergrootglas wordt gelegd, maakt dat ze tot hoogtes komen die maar enkelen kunnen halen", voegt hij daar aan toe. "Altijd met een glimlach neem je alles wat op je pad komt, met zoveel druk op je schouders op jouw leeftijd. Het is een eer om met je te rijden jongen. Verander nooit."

Lampaert

Gisteren hing Cavendish nog de lolbroek uit op Instagram, met een foto waarbij de hele ploeg van Deceuninck-Quick Step op kop van het peloton reed op de Muur van Hoei. "Remco vroeg me om het rustig aan te doen, omdat hij weet dat ik graag doortrek bergop", schreef hij daarbij. Yves Lampaert ontbrak echter op de foto. "Yves zat ergens achterin, om een tractor te regelen zodat hij Remco nog kon passeren in het algemeen klassement."

Dankzij Cav z'n fantastische Photoshop-kwaliteiten was Lampaert er op de foto in ieder geval wel bij.

Nieuws
  • Cor Vos