Niet Froome maar Woods kopman van Israel Start-Up Nation in Tour

De langverwachte kogel is door de kerk. Chris Froome wordt niet de kopman van Israel Start-Up Nation in de Tour de France. Zijn Canadese ploegmaat Chris Woods moet voor het mooie weer gaan zorgen deze zomer.

Froome
  • Afbeelding van Michael Woods Michael Woods

Dat heeft het Israelische team bevestigd na de vijfde plaats van Woods in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. Froome liet onlangs al doorschemeren dat hij niet over de juiste vorm beschikt om mee te spelen voor de zege in de Tour. Op moment van schrijven is het nog altijd de bedoeling dat Froome wel aan de start verschijnt in Brest op 26 juni. Ook de Ier Daniel Martin zal acte de presence geven. Ploegleider Rik Verbrugghe zegt in La Derniere Heure dat Froome geen garanties heeft op een Tourstart, maar dat hij die wedstrijd kan gebruiken als een voorbereiding op de Vuelta.

Woods: 'Het is een enorme uitdaging om dit sterke team te leiden in de Tour. Mijn doelen zijn duidelijk: ik wil eerst en vooral voor ritzeges gaan en daarnaast zo hoog mogelijk eindigen in het algemeen klassement. Maar een etappezege heeft prioriteit.'