Geen Tour de France en Spelen voor Bob Jungels dankzij beenblessure

Slecht nieuws voor Bob Jungels. De Luxemburger moet een kruis zetten over de Tour de France en ook de Luxemburgse kampioenschappen moet hij aan zich voorbij laten gaan.

Geen Tour de France en Spelen voor Bob Jungels dankzij beenblessure

Jungels heeft al enkele weken last van spierpijnen in zijn benen en daardoor lukt het hem niet om zijn niveau van de afgelopen seizoenen te behalen. "De eerste tests toonden aan dat het om een vasculaire afwijking zou kinnen gaan, arteriële endofibrose genaamd, die de slagader aantast. De beslissing om geopereerd te worden moet in de komende dagen worden genomen", legt de teamarts van AG2R Citroën Eric Bouvat uit.

"Het is heel spijtig en verdrietig voor Bob, een kampioen wiens normale niveau we goed kennen", zegt teammanager Vincent Lavenu. "Hij heeft sinds het begin van dit seizoen fysieke problemen en nu weten we hoe we dit moeten oplossen. Ik ben ervan overtuigd dat hij, wanneer hij eenmaal van deze zorgen is verlost, goed zal presteren bij ons team."

Jungels baalt zelf natuurlijk ook als een stekker. "Het is een enorme teleurstelling om de Tour, mijn eerste met AG2R Citroën, de nationale kampioenschappen en de Spelen te moeten missen. Ik had een moeilijke seizoensstart. Fysiek, maar ook mentaal omdat ik graag wilde schitteren. Ik was echter nooit op het niveau waarop ik wilde zijn."

"Medisch onderzoek bevestigd de diagnose die ik verwachtte. Aan de ene kant ben ik opgelucht omdat ik nu weet waarom mijn optredens al drie seizoenen onregelmatig zijn, aan de andere kant is het een enorme teleurstelling."

Nieuws
  • Cor Vos