IJzersterke Tourselectie voor INEOS Grenadiers (maar wat gaan ze ermee doen?)

Wat een namen! Maar geen Pog en Rog en daarom dachten we alvast een koerstactiek uit voor dit sterrenensemble...

INEOS grenadiers
  • INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers

Een sterrenensemble waar de Real Madrids en Manchester City's van deze wereld jaloers op zijn, dat is de Tourselectie van INEOS Grenadiers dit jaar. De namen: Geraint Thomas, Richard Carapaz, Richie Porte, Tao Geoghegan Hart, Dylan van Baarle, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe en Jonathan Castroviejo.

Drie groterondewinnaars in de selectie (Thomas, Carapaz, Hart), een oud-wereldkampioen in de persoon van Kwiatkowski en gepatenteerde hardrijders als Dylan van Baarle en Luke Rowe. Met Thomas, Carapaz, Hart en Porte ook vier renners die in bijna elke andere ploeg de absolute kopman waren geweest.

Maarrrrr... Geen Sloveen in de selectie en dus geen topfavoriet voor de Tour-zege. Want dat zijn de verhoudingen onder de klassementsrenners: Pogacar en Roglic steken erbovenuit.

En dus zouden we de mooiste Tour aller tijden kunnen krijgen als INEOS met deze selectie besluit te koersen zoals manager David Brailsford na de Giro van vorig jaar aankondigde: aanvallend, geen INEOS-trein meer op kop.

Dat is niet alleen leuk voor ons, maar voor INEOS ook de beste (enige?) manier om de Tour te kunnen winnen met één van de vier. Je zou een tactiek kunnen bedenken waarbij Thomas en Porte de 'volgers' zijn en Carapaz en Hart naar hartelust kunnen aanvallen om zo Jumbo-Visma en UAE onder druk te zetten.

Hopen dat het zoiets wordt! We gaan het zien...