'Aleksandr Vlasov vertrekt naar BORA-hansgrohe'

Aleksandr Vlasov vertrekt bij Astana Premier Tech. Dat de nummer 4 van de afgelopen Giro vertrekt, wil zijn ploeg wel bevestigen. Officieel is nog niet duidelijk waar hij naartoe gaat, maar in de wandelgangen gonst de naam van BORA-hansgrohe.

'Aleksandr Vlasov vertrekt naar BORA-hansgrohe'
  • Afbeelding van Aleksandr Vlasov Aleksandr Vlasov

De geruchten dat Vlasov zijn ploeg verlaat zijn niet nieuw. La Gazzetta Dello Sport wist dit eind vorig jaar al te melden. Toen vermeldden ze erbij dat Vlasov op weg zou zijn naar INEOS Grenadiers. Daarvan lijkt nu geen sprake meer te zijn. In plaats daarvan wordt Vlasov nu gelinkt aan BORA-hansgrohe.

Bij die ploeg gaat het één en ander veranderen. Peter Sagan en Pascal Ackermann lijken te vertrekken, waardoor er sportief en financieel gezien de nodige ruimte is om nieuwe renners aan te trekken. De keuze lijkt vooralsnog op Vlasov gevallen te zijn. Vlasov, die nog altijd maar 25 jaar oud is, wist de afgelopen jaren regelmatig indruk te maken. Dit jaar werd hij dus vierde in de Giro. Vorig jaar won hij onder meer de Giro dell'Emilia en de Mont Ventoux Dénivelé Challenge. In de Ronde van Lombardije werd bij derde.

Overigens wil zijn team Astana-Premier Tech wel bevestigen dat Vlasov vertrekt, maar over waar hij naartoe gaat zegt men niets. "Hij rijdt in 2022 niet meer bij ons", vertelt ploegleider Dmitriy Fofonov. "Ik laat het aan zijn nieuwe ploeg om bekend te maken waar hij naartoe gaat."

Wordt vervolgd dus. Op 1 augustus waarschijnlijk, wanneer de ploegen transfers bekend mogen maken.

Nieuws
  • Cor Vos