Wedkantoren: 'Roglič en Pogačar favoriet. Grotere kans op Van der Poel dan Froome'

Net als bijna elke wielerliefhebber zijn de wedkantoren het er ook over eens: het Sloveense duo Primož Roglič is torenhoog favoriet om de Tour te winnen. Opvallend (of juist niet): de kans dat Mathieu van der Poel de Tour wint wordt hoger geacht dan dat viervoudig winnaar Chris Froome dat gaat doen.

Wedkantoren: 'Roglič en Pogačar favoriet. Grotere kans op Van der Poel dan Froome'
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Iedereen is het er wel over eens dat de twee Slovenen het te kloppen duo zijn. Volgens de bookmakers is Pogačar iets meer favoriet. Bij Unibet krijg je €2,60 terug voor elke ingezette euro wanneer hij wint. Voor Roglič is dat 2,75. Bij Toto is het verschil iets groter: 2,75 voor Pogačar en 3,00 voor Roglič. Vervolgens volgt het rijtje Geraint Thomas, Richard Carapaz, Richie Porte, Julian Alaphilippe, Rigoberto Uran, Miguel Angel Lopez en Tao Geoghegan Hart.

De eerste Nederlandse kanshebber die we in de lijsten tegenkomen is Wilco Kelderman. Bij Unibet staat hij op 67 keer je inzet. Bij Toto is dat 80 keer, evenveel als Wout van Aert. In een eindzege van Steven Kruijswijk wordt minder geloofd. Hij staat bij Toto genoteerd op 125, achter onder meer David Gaudu en Sepp Kuss en op dezelfde hoogte als Nairo Quintana.

Tot slot is het nog wel interessant om te zien waar Chris Froome staat. Toto keert 200 keer je inzet uit en dat is minder dan Mathieu van der Poel, die op 150 staat (even hoog als Michael Woods en Jakob Fuglsang). Bij Unibet gelooft men ook niet in een zege voor Froome, getuige de 201 euro die je voor elke ingezette euro terugkrijgt. Dat is evenveel als bij Mathieu van der Poel en Esteban Chaves, maar 50 euro minder dan bij Wout Poels en Joonas Vingegaard. Overigens is er een oud-winnaar die nog lager staat genoteerd. Vincenzo Nibali staat op respectievelijk 401 en 600 bij beide kantoren.