Wout van Aert na chaotische etappe: 'Ik zat op m'n limiet'

Wout van Aert kon zich niet mengen in de strijd om etappewinst vandaag. Wereldkampioen Julian Alaphilippe was veel te sterk en daarom zette hij zich maar op kop om de schade voor zijn kopman Primož Roglič te beperken.

Wout van Aert na chaotische etappe: 'Ik zat op m'n limiet'
  • Wout van Aert Wout van Aert

Op ruim 40 kilometer van het einde ging een groot deel van het peloton, Van Aert incluis, hard tegen het asfalt dankzij een toeschouwster die in beeld komen belangrijker vond dan de koers. "Ik heb daar eigenlijk geen schade opgelopen", vertelt hij na afloop voor de microfoon van Sporza. "Ik kon gewoon niet remmen en vloog de gracht ik. Ik moest lang wachten op een reservefiets en dat kostte krachten. Maar de val was voor mij zonder erg."

"We zaten daar goed vooraan, maar er stond een supporter met een bordje of iets dergelijks. Het is veel waard dat de supporters terug zijn, maar het brengt wel gevaren met zich mee."

Het zorgde ervoor dat de Belgisch kampioen moest achtervolgen. "Ik moest even de focus terugvinden", vertelt hij daarover. "Op de slotklim zaten we goed vooraan en daar gebeurde wat ik verwachtte. Alaphilippe ging erg vroeg aan. Hij vertrok als een fusee, terwijl ik op mijn limiet zat. Toen ik doorhad dat ik geen resultaat kon rijden heb ik maar geprobeerd de schade te beperken voor Primož Roglič. Ik zat op m'n limiet en kon niet volgen."