'Zoals Roglic omgaat met tegenslagen kan lang niet iedereen'

Primoz Roglic eindigde in de eerste etappe weliswaar derde, maar geheel ongeschonden kwam de Sloveen niet uit de strijd. De kopman van Team Jumbo-Visma kwam ten val bij de eerste zware crash.

Roglic
  • Primož Roglič Primož Roglič

Roglic reageerde na afloop zoals alleen hij dat kan. "Als je in de eerste etappe ten val komt, dan brengt dat geluk", zei hij grappend. Het is de Sloveen ten voeten uit, zo vertelden ook ploegmaat Lennard Hofstede en ploegleider Frans Maassen in de Wieler Revue-Tourspecial. "Zoals hij omgaat met tegenslagen dat kan lang niet iedereen", vertelde Hofstede. "Ook in de koers is hij mentaal zo sterk. Hij reageert gewoon niet op de dingen om hem heen."

"Neem zijn valpartij in de Vuelta van 2019, waarna Movistar doortrok. Miguel Ángel López maakte er een gevecht van in de media, terwijl Primož zei dat hij de beelden niet had gezien. Daarmee was de kous af. Zulke dingen kunnen zoveel energie kosten, maar hij houdt zijn focus waar die moet zijn: op zichzelf. Zelf was ik ook woest en had ik die Movistar-renners bij wijze van spreken het liefst van hun fiets gereden. Maar doordat ik hem zo rustig zie, heb ik zelf ook stappen daarin gezet.”

"Hij is zo relaxed in alles."

Maassen daarentegen haalt een voorbeeld aan uit de Vuelta a España van vorig jaar. "Op de voorlaatste dag van de Vuelta vorig jaar begon het net voor de start te regenen. Ik zou als leider nerveus worden, maar hij zei doodleuk dat de omstandigheden voor iedereen hetzelfde zouden zijn. Hij is zo relaxed in alles. Dat slaat over op de ploeg, want Primož is heel begaan met zijn ploegmaten. Tijdens de Ronde van het Baskenland was hij in volle strijd om de eindzege, maar bekommerde hij zich tegelijkertijd om het lot van Jonas Vingegaard door hem extra vertrouwen te geven. Daarin verschilt hij van de kopmannen waarmee ik eerder heb gewerkt.”

Nieuws
  • Cor Vos