Zware valpartij in derde Touretappe: Gesink stapt af, Geraint Thomas op grote achterstand

Slecht nieuws voor Robert Gesink en Geraint Thomas. Na ruim 40 kilometer in de derde etappe kwamen beide renners hard ten val. Thomas kon door, maar het ziet er niet goed uit voor hem. Robert Gesink heeft de wedstrijd moeten verlaten.

Zware valpartij in derde Touretappe: Gesink stapt af, Geraint Thomas op grote achterstand
  • Afbeelding van Geraint Thomas Geraint Thomas
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink

De onfortuinlijke Gesink en Martin konden Thomas niet ontwijken toen hij onderuit ging. Voor Gesink betekent het einde Tour. Tony Martin kon verder. De Duitser wist relatief eenvoudig terug te komen bij het peloton. Thomas had een paar minuten achterstand op het peloton, maar geholpen door zijn ploeggenoten Luke Rowe, Dylan van Baarle en Jonathan Castroviejo wist ook hij de aansluiting met de groep weer te maken. Thomas zou zijn schouder uit de kom hebben gehad, die meteen is teruggezet.

Voor Jumbo-Visma is het afstappen van Gesink een zware aderlating. De 35-jarige Varssevelder is zowel op het vlakke als in de bergen een belangrijke pion voor klassementskopman Primož Roglič. Overigens zou ook Steven Kruijswijk betrokken zijn geweest bij de val, maar hij kon zonder al teveel problemen verder.

Zaterdag werd Jumbo-Visma ook al getroffen door een zware valpartij, door een onoplettende toeschouwer. Alle renners konden toen hun weg vervolgen, al verloor schaduwkopman Steven Kruijswijk wel kostbare tijd. Voor Gesink was dit zijn tiende Tour de France. Zijn beste resultaat behaalde hij in 2010, toen hij vierde werd. In 2015 werd hij nog zesde. Overigens is dit de vierde keer dat hij af moet stappen in de grootste wedstrijd van het jaar.