Wout van Aert: 'Ik heb genoten van Mathieu's eerbetoon aan zijn opa'

Wout van Aert kon in de eerste twee koersen niet meestrijden om de knikkers en zag zijn grote rivaal Mathieu van der Poel zondag een kunststukje opvoeren. Van Aert: "Dat was voor iedere wielerfan een mooi moment."

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Van Aert deed zijn verhaal voorafgaand aan de derde etappe bij de NOS. "Het is een van de strafste prestaties die ik van dichtbij gezien heb van Mathieu en ik heb er al een hoop van dichtbij mogen zien, haha. Ja, het was gewoon heel indrukwekkend. Het deed me een beetje denken aan de Amstel Gold Race. In theorie vergooit hij zijn kansen met die eerste aanval op de Mûr-de-Bretagne. Blijkbaar heeft hij één aanval meer dan de rest. Chapeau daarvoor. Ik heb ook gewoon genoten te zien hoe hij een eerbetoon kon brengen aan zijn opa. Dat was voor iedere wielerfan mooi om te zien."

Zelf kwam de renner van Team Jumbo-Visma niet verder dan een 23ste plek. Absoluut niet waarvoor hij vooraf zou hebben getekend. "Ik had gehoopt minder tijd te verliezen de eerste twee dagen en sowieso ook meer mee te kunnen doen. Maar dat is niet gelukt. Alsnog sta ik in kansrijke positie om het geel te pakken. De bedoeling is om vandaag mentaal en fysiek krachten te sparen voor de tijdrit. Daar hoop ik een gooi te doen naar de ritzege en de gele trui te pakken. Ik denk dat het nog mogelijk is."

Nieuws
  • Cor Vos