Onfortuinlijke Gesink gaat zich op Vuelta richten: 'Het is waardeloos'

Voor Robert Gesink zit de Tour de France er na amper drie etappes alweer op. De 35-jarige wegkapitein van Jumbo-Visma kwam hard ten val in de derde etappe en brak zijn sleutelbeen. Hij gaat zich nu maar op de Vuelta richten, maar dat hij baalt is een understatement.

Onfortuinlijke Gesink gaat zich op Vuelta richten: 'Het is waardeloos'
  • Robert Gesink Robert Gesink

Pech blijft helaas een beetje de rode draad door de carrière van Gesink, die natuurlijk ook genoeg mooie dingen heeft laten zien en de nodige wedstrijden heeft gewonnen. Gisteren sloeg hij tegen het asfalt en daarbij brak hij z'n sleutelbeen. Twee jaar geleden brak hij hetzelfde bot ook al eens, tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Er zit daarom al een plaatje op het bot, dat volgens de renner zelf vervangen moet worden.

"Ik verwacht dat het herstel vrij snel zal gaan. Verder heb ik qua pijn nergens echt last van", zegt hij in het AD. "Het is waardeloos dat het in één keer afgelopen is, nadat ik zoveel maanden met toewijding en opgaves op andere gebieden naar dit doel heb toegewerkt. Het kost een paar dagen om dat te verwerken, maar dan ga ik weer door. De Ronde van Spanje is het volgende doel, daar ga ik naartoe werken."

Gesink vertelt dat hij viel omdat Geraint Thomas onderuit ging en dat hij nog probeerde om de renner van INEOS Grenadiers te ontwijken, maar dat dat dus niet lukte. Vervolgens brak hij z'n sleutelbeen. Overigens stuurde Thomas nog een berichtje met excuses. Toch verwijt Gesink hem niets. "Hij kon er ook niets aan doen."