Celstraf en boete voor voormalig Ketnet-presentator nadat hij Iljo Keisse mishandelde

Melvin Klooster, een voormalig presentator van Ketnet is veroordeeld tot twee jaar celstraf en een boete nadat hij wielrenner Iljo Keisse heeft mishandeld na een avondje stappen. Ook moet hij een fikse schadevergoeding betalen.

Celstraf en boete voor voormalig Ketnet-presentator nadat hij Iljo Keisse mishandelde
  • Afbeelding van Iljo Keisse Iljo Keisse

Het incident vond ruim drie jaar geleden, in de nacht van 10 op 11 oktober 2017 plaats in Antwerpen, dat meldt Het Nieuwsblad. Keisse was met enkele ploegmaats van Deceuninck - Quick Step op stap in de Antwerpse discotheek Roxy. Aan het eind van de nacht, om 5 uur 's ochtends wilde het groepje naar huis gaan, toen ze op de parkeerplaats een man zagen liggen die geschopt en geslagen werd door Melvin Klooster.

Klooster, een geboren Amsterdammer, werkte als 'wrapper' (een soort omroeper) voor Ketnet en is al eerder in aanraking gekomen met de politie. Voor dit incident had hij al zo'n 27 veroordelingen voor de politierechtbank op zijn naam staan. Keisse en co. dachten op dat moment dat het hun ploeggenoot Fernando Gaviria was die werd mishandeld, de man droeg dezelfde kleding en had ook een stoppelbaardje.

Het bleek niet Gaviria te zijn, toch hielp Keisse de man overeind. Op dat moment kreeg hij een mep tegen zijn hoofd en verloor hij het bewustzijn. Keisse viel met zijn hand op glasscherven, waardoor de pezen van zijn pink beschadigd raakten. Als gevolg daarvan moest hij geopereerd worden en kon hij enkele maanden geen wedstrijden rijden. Zo miste hij onder meer de Zesdaagse van Gent. Klooster ontkent overigens dat hij de klap heeft uitgedeeld, maar op basis van getuigenissen van Keisse zijn ploegmaats wordt hij toch als schuldige aangewezen. Naast dat hij een celstraf en boete krijgt, moet Klooster ook 36.384 euro schadevergoeding betalen aan Keisse.