Record Merckx doet Cavendish niet zoveel: 'Ik vind iets anders veel belangrijker'

Dat-ie wint wordt al bijna normaal, maar gelukkig heeft Cav altijd een mooi verhaal. Het record van Merckx doet 'm niet zoveel, het is 'm om iets anders te doen. En z'n jonge zoontje Casper blijkt groot fietsfan - waar we exclusieve vertederende beelden van hebben met papa erbij...

mark cavendish
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

Het wordt al bijna normaal. Sprinten in de Tour? Mark Cavendish wint. In Carcassonne pakte hij z'n vierde van deze editie en z'n 34e in totaal. Daarmee kwam hij wat betreft het aantal etappezeges op gelijke hoogte met Eddy Merckx. Maar dat ging niet door het hoofd van de Brit, die tijdens het flash interview direct na afloop nog steenkapot zat.

"Poehhh, daar denk ik nu niet aan. Het is zó vermoeiend. 200 kilometer in die die hitte, die wind. Ik ben zó dood. De jongens waren weer heel sterk, maar ik zat zelf echt op de limiet in de finale. Die sprint ging heuvelop, Mørkøv bracht Cortina heel knap terug. Ik dacht 5 kilometer van de meet nog dat ik lek had, maar dat was gewoon de slechte, gladde weg. Pfffff, wat zwaar!", bracht Cav tussen het uithijgen door uit.

Van het record van Merckx wilde de Manx Missile niks weten. Hij vindt iets anders veel belangrijker. "Ik heb me echt nog niet gerealiseerd dat ik nu op gelijke hoogte sta. Maar dit is gewoon weer een etappe, het voelt net zo fantastisch als m'n eerste en die erna kwamen. Ik vind iets anders belangrijker; als ik hiermee kinderen in Engeland kan inspireren om ook te gaan fietsen, betekent dat veel meer voor mij."

Cavendish heeft zelf zo'n kind, Casper Cavendish. "Ik heb vier kinderen, maar Casper is het meest gek van de koers. Hij zit nu waarschijnlijk ook te kijken. Misschien rijdt hij over twintig jaar de Tour wel..."

En inderdaad, kleine Casper lijkt behoorlijk koersgek. Op de Instagram-pagina van de kleine Cav is een vertederende foto te zien waarop hij op de rollen zit onder de bezielende leiding van z'n papa.