Video | Zwaar gehavende en volledig ingepakte Roger Kluge: 'Ik dacht geen moment: ik stap weer op de fiets'

Roger Kluge was een van de grote slachtoffers van de valpartij in de dertiende etappe. De Duitser van Lotto Soudal gaf op. En na het zien van de beelden kun je die opgave goed begrijpen.

Kluge
  • Roger Kluge Roger Kluge

Na afloop deed Kluge namelijk zijn verhaal op de sociale media-accounts van zijn ploeg. "Ik viel en ik herkende al snel waarom iedereen remde en viel. De weg lag los. We gleden over stenen. Het ging zo snel en iedereen landde op mij. Ik gleed vrij lang door, waardoor ik al snel door had dat het niet goed met me zou komen. Het was vergelijkbaar met de crash van Caleb Ewan, maar hij brak daarbij zijn sleutelbeen."

Kluge liep bij zijn zware crash geen breuken op. "Ik merkte meteen dat ik niets gebroken had, want ik kon opstaan en zitten. Maar ik voelde zoveel pijn aan mijn rug. Ik dacht geen moment: ik ga mijn fiets weer op. Ik denk dat ik naar de Olympische Spelen kan (Kluge zal uitkomen op de baan, red.). Dat is het volgende doel voor me, maar ik zal eerst moeten herstellen. Het is nog steeds mogelijk. Er is nog de nodige tijd, maar we zullen wel zien hoe het gaat de komende tijd."

Nieuws
  • Cor Vos