Wout van Aert: 'Ga me niet kapot rijden voor de bollen, maar ik zat daar nu toch'

Wout van Aert streed in de vijftiende etappe gretig mee om de punten in het bollenklassement. Toch is de Belgisch kampioen niet van plan er een groot doel van te maken.

Aert
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

"Ik ga me niet kapot rijden voor die bollen, maar ik zat daar nu toch vooraan", vertelde Van Aert na afloop tegen Sporza. "Ik ben een type dat zo'n sprintje van honderd meter goed kan verteren. Maar ik ga nu niet koste wat kost proberen om steeds mee te gaan in de vroege vlucht. Binnenkort zijn er ook pas dubbele punten te verdienen bij die aankomsten bergop. Daar zal het echt om de knikkers gaan."

Op de Col de Beixalis moest Van Aert de sterkste klimmers van de kopgroep laten gaan, waaronder ploegmaat Sepp Kuss, die uiteindelijk de etappe wist te winnen. Naast Van Aert en Kuss zat ook Steven Kruijswijk in de vlucht van de dag namens Team Jumbo-Visma. "Het was niet echt de bedoeling met drie man mee te zijn in de vlucht. Kuss en ik waren eigenlijk de vlucht van Steven aan het beschermen, maar er viel opeens een gat achter ons. Toen zaten we plots met een trio in de voorhoede."

In de groep met favorieten

Van Aert vertelt dat ze bij Team Jumbo-Visma vervolgens meteen hebben geschakeld. "Met Kuss hebben we iemand in de gelederen die op meer dan tweeduizend meter geboren is. Hij heeft absoluut geen last van hoogte. Hij was nog fris, terwijl anderen al een jasje uitgedaan hadden op de voorlaatste beklimming. Het plannetje werkte goed. Kuss was duidelijk de sterkste en Steven en ik konden nog wachten om Jonas Vingegaard bij te staan. Uiteindelijk is het spijtig dat er geen grote verschillen bij de favorieten ontstaan zijn, maar het was een goede dag."

Nieuws
  • Cor Vos