Ploegleider SD Worx na Giro Donne: 'Eigenlijk slaat onze overmacht helemaal nergens op' 

De overmacht van de Nederlandse ploeg was groot in de Giro Donne. Heel groot. Te groot? Ploegleider Danny Stam met zijn verhaal over de ronde.

giro donne anna van der breggen

Met een vierde eindzege voor Anna van der Breggen in de Giro Donne en met Demi Vollering (derde) en Ashleigh Moolman (tweede) een volledig SD Worx-paars podium kan ploegleider Danny Stam onmogelijk ontevreden zijn over de Giro Donne, maar toch plaatste hij in De Telegraaf wel wat vraagtekens bij de dominantie van zijn ploeg.

"Wanneer ik terugkijk naar de etappes, kan ik zeggen dat onze meiden klaar zijn voor de Spelen. Zoals ze reden, grensde aan het ongelooflijke. Sportief gezien komt het niet vaak voor dat je in een eindklassement van een grote ronde de nummers één, twee en drie hebt. Dit grensde aan het ongelooflijke", stelt hij vast.

Maar als Stam naar het bredere plaatje kijkt, denkt hij niet dat die dominantie goed is voor de sport. "Het zou leuker zijn geweest als de strijd over de gehele breedte wat intenser zou zijn geweest, want dan hadden we kunnen spreken van een koers met meer spanning. Want eigenlijk slaat deze overmacht natuurlijk helemaal nergens op."

Maar met kritiek van andere plkoegleiders dat SD Worx wat rustiger aan had moeten doen, kan hij helemaal niks. "Waar staat in de reglementen dat ik de rit niet mag winnen? Het is ook onze eer te na, om een zege te laten lopen om anderen te plezieren."